Vers

Ook topchefs laten we graag aan het woord over ons Belgisch rundsvlees.

Christof Coppens, gerenomeert sterrenchef uit Haaltert:

Beste Marc,Ik heb even de tijd genomen om jouw staal te bereiden en te proeven ...

Resultaat :- Type vlees : Rundsentrecote / Wit-Blauw / Belgisch

- Toegepaste bereiding :Onder vacuum gegaard in de RONER (thermostatisch bad)  25 minuten op 52°C vervolgens ZEER KORT gebakken in hoeveboter (10 seconden langs beide kanten) Kruiding : Fleur de sel / Zwarte peper

- Opmerkingen structuur :herkenbare structuur van het Wit-Blauw ras Mooi rode kleur botermals (ook door de bereiding op lage temperatuur) geen verlies van vocht tijdens de bereiding, welk absoluut wijst op kwaliteit!

- Smaak : diepe rund - smaak, sappig, herkenbare rijping (zonder overdreven te zijn - wat we nog zelden tegenkomen

- Resultaat : Absoluut positief

Keurslager De koepoort

Vlees, wij weten waarom...



Kwaliteit en smaak vind je soms verrassend dichtbij.

Wij zoeken het heel dichtbij !

Rundvlees van Vlaamse bodem.

Als klein ventje mocht ik reeds mee met vader om bij boeren over gans België de dieren “op voet” te gaan kopen.

 

Een hele belevenis, om telkens opnieuw die grote dieren te zien, en als volleerd  keurder mee te voelen om de kwaliteit en de vetlaag te bepalen. Vrouwelijke dieren eenmaal gekalfd, dat waren de dieren die mijn vader voor ogen had.

 

Toen reeds lag de nadruk op natuurlijk, puur , leefomgeving en welzijn van de dieren . Dit was ook één van de redenen dat er ter plaatse werd gekeurd en gekocht.

 

Dieren werden gekocht in vertrouwen en waar beter dan ter plaatse bij de mensen die dagelijks begaan zijn met het welzijn van de dieren.

Je kwam er dadelijk te weten wat de dieren werden gevoederd, hoe ze werden behandeld. Er werd ook dikwijls op de weide gaan kijken en gekocht. Vrij in de natuur, in alle rust.

 

Dit maakte deel uit van het ambacht en doet dit nog steeds. In samenwerking met onze boer gebeurt dit nog steeds op dezelfde manier , onder dezelfde voorwaarden.

 

De vrije natuur en het dierenwelzijn spelen nog steeds een grote rol in de aankoop van onze runderen. Ook wijken wij niet af van onze vrouwelijke runderen die eenmaal hebben gekalfd. Deze zorgen voor een onnavolgbare smaak en sappigheid.

 

Het zorgvuldig versnijden, de juiste stukken van de juiste naam voorzien, dat gebeurt in onze atelier.

Volgens de HACCP normen wordt alles versneden bewaard en klaargemaakt voor verkoop.

 

Bij een temperatuur van 2°C zorgen we voor de rijping en bewaring van ons natuurlijk rundvlees zodat wij u kunnen garanderen van een stukje natuurlijk,sappig rundvlees

Kwaliteits varkensvlees, het kan bij uw keurslager.


Kwaliteits varkensvlees, het kan bij uw keurslager.

 

Varkensvlees verdient het niet om te gebruiken als goedkoop lokmiddel, maar verdient respect om de inspanningen van onze boeren voor hun dieren. Zij zorgen voor de kwaliteit, smaak en sappigheid.

 

Kwaliteit schuilt dikwijls in de details of in het ontbreken ervan. Onze Belgische varkens van het pitrain ras genieten een uitstekende reputatie tot ver over onze landsgrenzen heen.

Wij kiezen resoluut voor een gecontroleerde aanpak van de kweek van onze varkens, in de beste omstandigheden met respect voor de natuur, zijn natuurlijke leefomgeving en organische kweekmethoden.

Organisch varkensvlees van Belgische bodem is sappig, smaakvol en leent zich tot de meest uiteenlopende en verfijnde gerechten.

Onze varkens krijgen de ruimte om zich volop thuis te voelen in hun habitat en dit samen met natuurlijke, gezonde voeding van granen en aardappelen zorgen voor sappig en smaakvol varkensvlees met een fijne structuur.

Ons varkensras is het resultaat van doorgedreven kruisingen en biologisch pionierswerk decennia lang om een natuurlijk en smaakvol kwaliteitsvarkensvlees te produceren. Respect voor de natuur , liefde voor het vak zorgen ervoor dat u als klant gegarandeerd ben van een fijn stukje puur varkensvlees.

Kalfsvlees

 

Het Belgische kalfsvlees, dat wij aan onze klanten aanbieden, is gekend voor zijn zachte smaak,  kleur en zeer fijne structuur .

 

Kwaliteitskalfsvlees is sappig en leent zich tot de meeste verfijnde recepten.

Daarom ook dat het heel gegeerd is bij onze buurlanden .

 

Wij maken enkel gebruik van het achterkwartier van het kalf, dat de beste stukken van het dier bevatten.

 

Eveneens verkrijgbaar zijn worsten en gehakt.

 

Kalfsvlees past bovendien uitstekend in elke vorm van dieet



Schots lams- en rundvlees,

 

zijn geen toeval maar een bewuste keuze voor kwaliteit.

Schotse Abberdeen black angus       

 

De Black Angus is een rechtstreekse afstammeling van  de Longhorn runderen.

Zijn doorregen vlees en zijn uitstekende verdeling van vet , geven een uitgesproken smaak aan het vlees en zorgen voor een ongekende sappigheid. De Schotse Aberdeen is absolute koploper wat betreft de Black Angus en kent geen gelijke in smaak en structuur. We zijn dan ook bijzonder trots om deze aan u te kunnen presenteren in de vorm van entre-cote.

Dit stuk leent zich door zijn grootte ,uitstekend voor bakken en grillen.

Een aanrader voor de barbecue, verkrijgbaar met en zonder been.

De Aberdeen Angus, zoals u hem nog nooit proefde

La belle Flamande

100% Belgische kwaliteitskip !

Contact

De koepoort

Bruulstraat 59

9450 Haaltert


053 84 91 09


info@dekoepoort.be

BTW :BE0 734 230 612

Copyright @ All Rights Reserved

De Rouck Marc , Haaltert