Over ons

Keurslager De koepoort

Over ons

Haaltert

De koepoort


Slagerij de koepoort sinds 1936.

 

Mijn grootouders waren de aanzet van een rijke familie traditie...

 

Er was eens....

 

Midden de jaren 30 van vorige eeuw startte mijn grootmoeder met een slagerij. Ambachtelijk slager en slachter was  toentertijd geen loos woord want koeien en varkens werden geslacht op de koer vastgemaakt in de grond aan ijzeren ringen.

 

Koeien werden maar met uitzondering  geslacht. De meeste tijd werd uitbesteed aan het verwerken van varkensvlees.

Dit gebeurde dan ook met gedreven "stiel" kennis.Traditionele producten als pensen wit en zwart,droge worst,kop,pate,smout enz... waren een wekelijkse bezigheid.Men streefde naar degelijke kwaliteit, en een optilmale productkennis om hoogstaande producten te vervaardigen.

 

Toen mijn vader begin de jaren 60, in de zaak kwam, had hij een rijke kennis opgebouwd in Brussel bij de grote charcutiers en enkel vleeswarenfabrikanten.

Hij schakelde dan ook vlug over op de productie van gekookte hammen die tot ver in de omtrek bekend waren om hun hoogstaande kwaliteit.

 

Midden jaren 70 kwam ik de gelederen vervoegen en werd er langzaam aan gedacht om uit te breiden en de gekookte hammen( op dat ogenblik niet mijn eerste keuze) langzaam af te bouwen tot enkel slagers uit de omliggende gemeenten en eigen verbruik.

Na mijn legerdienst werd de hoeve op de hoek van de Kattestraat en Bruulstraat aangekocht en afgebroken om plaats te maken voor 'de koepoort'.

 

De opening in 1979 was een groot succes en de zaak groeide dan ook gestaagd verder.

Na enkele jaren in andere slagerijen te hebben gewerkt , nam ik in 1992 de zaak volledig over. ondertussen had ik me verder bekwaamd in vleeswarenbereiding, traiteur,kok en sommelier.

 

Deze opgebouwde kennis zou me zeker ten goede komen in het verder uitbouwen van de koepoort.

Door omstandigheden werd de zaak gesloten in 2004, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan  en door contacten met enkele slagers werd de oude zaak grondig gerenoveerd en geopend in 2005 als keurslager.

 

Nog steeds bouwen we onze kennis verder uit en bereiken hoogstaande resultaten zoals onze HACCP normen en etikettering, die we mogen rekenen tot de meest geavanceerde in Belgiƫ.

 

Ook naar de toekomst toe, gaan we deze ingeslagen weg verder , om u als klant het beste te geven in kwaliteit, diversiteit en versheid.

Contact

De koepoort

Bruulstraat 59

9450 Haaltert


053 84 91 09


info@dekoepoort.be

BTW :BE0 734 230 612

Copyright @ All Rights Reserved

De Rouck Marc , Haaltert